Vaarfeest 125 jaar Merwedekanaal (dag 2)

Op zaterdag 2 november 2017 werd de viering ‘125 jaar Merwedekanaal’ vervolgd in de Veilinghaven. Klik voor een verslag van dag 1 en de achtergrond van de viering hier.

Rondvaarten over met Merwedekanaal

Vanaf 11:00 uur werden er sloeproeiclinics gegeven door de sloeproeivereniging en werden er tegelijkertijd door de Kleine Boten Club rondvaarten georganiseerd vanaf de steiger in de Veilinghaven. Er waren drie boten die een rondvaart van 45 minuten deden. Elke boot had een verteller (Frank, Hans, Bettina) die vertelde over de historie van het kanaal en zijn directe omgeving. En elke boot was een andere verschijning:

  • de historische opduwer ‘IJsvogel‘ van Jaap van der Mei komt uit 1926, passend bij de beginperiode van het Merwedekanaal;
  • de Solar Boat van Marten Kroes vaart op 100% zonne-energie, helemaal 2017;
  • de moderne dieselsloep van Amerik zit daar ergens tussenin.

De rondvaarten duurden tot 15:00 uur en we hebben ongeveer 75 mensen rondgevaren. Top gedaan heren!

 

Roeiwedstrijden

Daarna, om 15:30 uur, werden alle deelnemers van het overleg Merwedekanaal (zie ook dit artikel) verwacht bij het gebouw van de roeiverenigingen (de Driewerf) aan het Merwedekanaal. Elke deelnemer van het overleg was vertegenwoordigd met een roeiteam. De KBC had samen met roeivereniging Triton een team gevormd. Achtereenvolgens werd er door elk team geroeid in een C4 roeiboot, roeisloep en een roeivlet.

Uiteindelijk moesten we concluderen dat we als team beter zijn in de categorie benzine of elektrisch varen maar die was er niet. Voor ons als samenwerkend team hebben we wel de Sportiviteitsprijs gewonnen. Deze prijs die we samen hebben gewonnen (mooi toch?) is bijgezet in de prijzenkast van Triton door de praeses van Triton Anne en onze voorzitter Frank.

Aansluitend was er een gezellige bbq met borrel. Een afsluiting van een geslaagde viering van 125 jaar Merwedekanaal!

 

Voor meer foto´s zie de fotopagina. Veel foto’s door Mike Kreté (deze zijn gecomprimeerd)