Drijf-in bioscoop (dag 1)

Op vrijdagavond 1 september 2017 trapte de viering van het tweedaagse evenement ‘125 jaar Merwedekanaal’ af met een drijf-in bioscoop. Deze werd gehouden in de Veilinghaven in Utrecht. Voorafgaand aan de film hebben de dames van Soprano Absurdo het publiek opgewarmd met een mooi concertje bij de loods van de veilinghaven.

 

En daarna was het tijd voor de spannende film: Amsterdamned. Deze werd geprojecteerd op het zeil van een groot oud schip en dat zag er supermooi uit. Uiteraard klonk er gejuich wanneer de filmscenes aan de beurt waren die in Utrecht waren opgenomen: wist je dat zelfs de beginscene is aan de Vismarkt in Utrecht is opgenomen? Er ongeveer 25 boten en totaal 200/250 kijkers kijkers inclusief de mensen op de wal.

 

Achtergrond viering 125 jaar Merwedekanaal

De viering 125 jaar Merwedekanaal komt voort uit het overleg ‘Merwedekanaal’. In dit overleg zijn naast de Kleine Botenclub Utrecht de roeiverenigingen (Orca, Triton, Viking), de sloeproeivereniging (roeiploeg utrecht), zeeverkenners (JP Coen, Baracuda), de woonbotenvereniging (suwo) en de gemeente Utrecht betrokken. In 2016 is besloten om gezamenlijk een evenement te organiseren en dat werd de viering van 125 jaar Merwedekanaal.

Voor meer foto´s zie de fotopagina. Veel foto’s door Mike Kreté (deze zijn gecomprimeerd)