Rondleiding Statenjacht Utrecht + borrel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het vaarseizoen nadert zijn einde. Op zondag 23 november vieren we de afsluiting van het seizoen met een rondleiding door het historische statenjacht ‘de Utrecht’ met aanvullend een borrel.

Statenjacht de Utrecht

Statenjacht ‘de Utrecht’ is een nauwkeurige historische reconstructie van een 18e eeuws admiraliteitsjacht, tussen 1997 en 2003 met traditionele methoden gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746. De belangrijkste doelstelling bij de bouw was het bieden van scholing en werkgelegenheid aan jonge mensen met afstand tot de arbeidsmarkt . Tweede doelstelling was een historische: het doen van onderzoek naar scheepsbouwmethoden uit de 17e en 18e eeuw. De beste manier om dat te doen, was door zelf een uniek cultuurhistorisch monument te bouwen: een écht statenjacht.

Rondleiding

Op zondag 23 november kun je als lid van De Kleine Boten Club Utrecht om 16.00 uur een rondleiding krijgen op het statenjacht. In de wintermaanden ligt het statenjacht in de Parkhaven in Utrecht. De kosten bedragen € 7,50 per persoon en dit zijn de kosten voor de rondleiding met twee consumpties. Partners en introducés zijn uiteraard ook welkom. Aansluitend opent om 18:00 uur het eetcafé in het statenjacht en kun je op eigen gelegenheid een hapje eten.

Voor de rondleiding kun je je aanmelden via Eventbrite.

Video

Hieronder een video waarin De Utrecht de Vecht afvaart richting Weesp.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Kl010VNmhoE”][/vc_column][/vc_row]