Foto- en filmverslag knopencursus

Zondag 14 september 2014 vond de Knopencursus plaats. Jaap van der Mei gaf leden van de Kleine Boten Club Utrecht een korte cursus knopen leggen. Met een goede temperatuur en lekker zonnetje was het een ideale dag om met knopen en steken in de weer te gaan.

Programma

Ondanks enkele afzeggingen was er een mooie groep deelnemers die eerst leerden welke soorten ‘touw’ er zijn met welke eigenschappen. Vervolgens legde Jaap het verschil uit tussen ‘knopen’ en ‘steken’ en mocht er worden geoefend. Het cursusgedeelte werd afgeloten met tips om een boot goed aan te leggen als je bijvoorbeeld alleen bent. De knopencursus werd afgesloten met een borrel waar de deelnemers uit handen van organisator Hilco Witteveen een heus certificaat ontvingen.

Fotoverslag

Een foto- en videoverslag van de Knopencursus vind je op deze pagina.