Intocht Sinterklaas op zondag 16 november 2014

Dit jaar is de intocht van Sinterklaas op zondag 16 november, nabij de Weerdsluis. Stichting Stadsontspanning maakt er ook dit jaar, samen met jou als kleine bootbezitter, een groot feest van. De veiligheid op het water is daarbij erg belangrijk, vooral voor de kinderen. Graag vragen wij de medewerking van iedereen die dit feest met een boot(je) op het water wil meemaken.

Vaartse Rijn naar de Weerdsluis

Sinterklaas vaart met zijn gevolg vanaf Vaartsche Rijn bij de Westerkade van zuid naar noord door de Oudegracht en komt aan bij de Weerdsluis. Sint komt om 12.00u aan bij de Tolsteegbrug en vaart daar om 12.15u weg richting Weerdsluis. Zoals gewoonlijk kunt u weer achteraan aan sluiten om mee te varen naar de Weerdsluis.

Spelregels

Wij verzoeken je een paar spelregels op te volgen:

  • houdt voldoende afstand van de Sinterklaasboot, vaar erachter en niet ervoor
  • doe uw kinderen een zwemvestje aan
  • meer niet aan met uw boot(je) in de Weerdsluis
  • blijf met uw boot(je) zoveel mogelijk aan de zijkanten van de kom bij de Tolsteegbrug en de kom bij de Weerdsluis
  • u kunt niet aan het houten plankier in de zwaaikom van de Weerdsluis liggen, dit is het podium waarop Sinterklaas aanmeert

Meer informatie

Meer informatie over de intocht, de route en hoe je als vrijwilliger kunt helpen vind je op de website: Intochtutrecht.nl.

Stichting Stadsontspanning Utrecht en Gemeente Utrecht, Stadswerken, afdeling Vergunning en Handhaving Afdeling Openbare Orde en Veiligheid wenst je een heel gezellige en veilige Sinterklaasintocht op het water!