Intocht/vaartocht Sint In Utrecht gaat niet door

We hebben bericht gekregen van de organisatie van de intocht van Sint in Utrecht dat de intocht met vaartocht helaas niet doorgaat. Jullie hebben het in de pers wellicht al meegekregen, maar hierbij ook wat wij ontvingen:

“Dinsdagavond laat heeft het Bestuur van de Intocht van de Sint de beslissing genomen om de Intocht van aanstaande zondag af te gelasten. Onderstaande persbericht is zojuist de deur uit gegaan met deze mededeling:

“Vandaag hebben wij als eindverantwoordelijken voor de Intocht van Sinterklaas in Utrecht beslist om onze Intocht terug te geven aan de gemeente. In deze tijd van sterk oplopende Covid-19-besmettingen, met overvolle ziekenhuizen, met ook de zorg voor onze eigen ruim 250 vrijwilligers, willen wij de verantwoordelijkheid om tienduizenden mensen bijeen te brengen, niet dragen. Daarmee is de Intocht in Utrecht afgelast.”

Hopelijk tot volgend jaar!
Met vriendelijke groet, Rutger Sonsma namens het bestuur Intocht Sinterklaas te Utrecht”