Vaarseizoen 2020 uitgesteld tot nader bericht

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de rijksoverheid, zoals u weet, maatregelen afgekondigd. De provincie Utrecht heeft in navolging van de maatregelen van de rijksoverheid en de richtlijnen van het RIVM besloten om de bruggen en sluizen in de gehele provincie tot nader bericht op basis van het winterregime te bedienen.

Het recreatieve gebruik van het water leidt tot meer mobiliteit en mogelijke contactmomenten, daarom heeft de provincie Utrecht besloten de start van het vaarseizoen tot nader bericht uit te stellen. Er is geen verbod op varen in het algemeen. Het advies is wel blijf thuis, ga alleen op pad als het echt moet of voor een frisse neus en houd dan afstand van elkaar. Het is zeer belangrijk dat we dit met elkaar doen. Wanneer het vanuit de centrale overheid verantwoord wordt geacht, wordt er zo snel mogelijk op basis van het zomerregime voor brugbediening voor het recreatieve vaarseizoen bedient.

Wat betekent dit voor u als gebruiker van het vaarwater in de stad Utrecht:

  • De bruggen en de Weerdsluis bediening volgens het winterregime. Dit houdt in dat er alleen op aanvraag bediend wordt van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Op zondag is er geen bediening.
  • U kunt een aanvraag voor bediening doen bij de gemeentelijke Havendienst via havendienst@utrecht.nl of via 030 – 286 6824. Dit moet u minimaal 24 uur van tevoren doen. Zorg dat u 30 minuten voor sluiting van de Weerdsluis aanwezig bent. 
  • Betaling kan alleen met pin of creditcard.
  • De passantenhavens in de stad zijn gesloten, er is geen stroom, water en voorzieningen zoals toilet en douche zijn gesloten

Zie oorspronkelijk bericht