BBQ jachthaven Ravenswater, vrijdag 7 september 2018

Het was gestopt met regenen, het zonnetje schijnt regelmatig, de BBQ begint steeds lekkerder te ruiken.. Een veelbelovend begin.

Ik vroeg aan Marcel van Hees, eigenaar van jachthaven Ravenswater (bekenden van de jachthaven noemen hem ook wel Marcel 1) en aan zijn ‘rechterhand’ Marcel 2, of er een speciale reden is voor de BBQ? Een officiële opening, zoveel jarig bestaan?

Met een glimlach: ‘Nee hoor, gewoon omdat het leuk is, mensen in Utrecht groeten elkaar niet meer op straat, maar wel op het water. Daarom leek ons (het volledige team Ravenswater en partners) een BBQ voor alle gebruikers van de jachthaven een leuk idee. Dat moet haast wel gezellig worden toch!? Het is wel een bedrijf en er moet geld verdiend worden, alleen al om de enorme investeringen terug te verdienen, maar het moet wat ons betreft vooral gezellig, gemoedelijk en informeel zijn. Wij zijn een hecht team en zien onze huurders als gelijkgestemden’.

De kracht van de haven ligt niet alleen in de sfeer, het is voorzien van voldoende parkeergelegenheid en het is de bedoeling om flink wat elektrisch aangedreven boten van een oplaadpunt te voorzien.

Wat kunnen de jachthaven en de kleine boten club voor elkaar betekenen?

Omdat alles nog in ontwikkeling is en de medewerkers van Ravenswater razend druk zijn met de uitbreiding en inrichting van de haven, is er nog niet veel concreet uitgekomen. We gaan op (korte) termijn om de tafel zitten om te kijken of we een soort raamwerk voor samenwerking kunnen maken. De wil is er over en weer, we hebben er vertrouwen in en komen er zeker op terug.

Wat in ieder geval verder uitgewerkt gaat worden:

  • De jachthaven gaat de KBCU te sponsoren. Concreet door een banner boven onze website en vermelding op de sponsor/link pagina. Zo kunnen wij onze uitgaven blijven dekken en hoeven de leden niet bij te lappen.
  • We gaan onderzoeken of de jachthaven aan KBCU leden een leuke korting kan geven op aanschaf van nieuwe boten en motoren. Met name de aanschaf van een motor via het internet geeft weinig zekerheid over de vraag of het aan de verwachtingen voldoet. Men zou dan een proefvaart kunnen maken zodat je weet of het bevalt.
  • Het is wellicht mogelijk om gebruik te maken van de winterstalling en/of een plekje op de wal om je boot te reinigen en kleine reparaties uit te voeren.
  • We gaan bekijken of de jachthaven een distributiepunt kan worden van ‘blauwe diesel’. Dat wil zeggen een echt milieuvriendelijke (grotendeels) plantaardige diesel met een zeer lage uitstoot van ‘kwalijke gassen’.
  • Onderzoeken of de jachthaven een bijzondere regeling op de rit kan zetten voor KBCU leden die daar een ligplaats willen huren. Dat zou er op neer kunnen komen dat er enige voorrang komt. Wel lastig want er is belangstelling genoeg en in feite hebben zij zelf al een wachtlijst.