Vaarverkeer stad Utrecht, niet zonder hindernissen

Voor wie er binnenkort op uit gaat met zijn/haar bootje; let op (tijdelijke) hindernissen. Wij kregen de volgende informatie toegespeeld die we graag willen delen.

AD-Utrecht: Gloednieuw voetveer maakt wandelroute in Dichterswijk af

Om de wandelroute Ringpark Dichterswijk compleet te maken, is gisteren een voetveer geopend in de Utrechtse Dichterswijk. Op die pont trek je jezelf naar de overkant.

Het gloednieuwe voetveer verbindt het parkje aan de Da Costakade met de overkant van de Kruisvaart. De kruisvaart is een doodlopend watertje en niet druk bevaren. Maar als je daar toch doorheen wil, let op het voetveer en vooral op de trekkabels .

 

 

 

 

 

Wijkbericht juli 2018 Gemeente Utrecht: Noorderbrug en Van Asch van Wijcksbrug afgesloten.
Op maandag 16 juli en woensdag 25 juli 2018 zijn de Noorderbrug en de Van Asch van Wijcksbrug om en om afgesloten voor auto’s, fietsen en voetgangers.

Je zou zeggen, afgesloten voor verkeer op de weg, wat heeft dat met vaarverkeer te maken? Maar al verder lezend zien wij dat er misschien ook beperkt tot onmogelijk vaarverkeer is gedurende bepaalde momenten. De gemeente geeft namelijk aan dat er woonarken verplaatst gaan worden en dat maakt doorgang voor andere boten lastig/onmogelijk. Dus hou daar rekening mee als je een rondje over de Singel wil maken. Uit het bericht: Woensdag 25 juli: dicht van 8 tot 16 uur. Als de hijstest goed uitpakt, gaan we de twee woonarken daadwerkelijk verplaatsten. Daarvoor moeten we beide bruggen afsluiten.