Verslag opening vaarseizoen op 21 april 2016

Verslag opening vaarseizoen op 21 april 2016

Donderdagavond 21 april heeft de Kleine Boten Club Utrecht het vaarseizoen 2016 officieel geopend met onder meer een ‘eerste vaart’ door de nieuwe Catharijnesingel.

Waterwegen Stationsgebied

De avond begon in het stadskantoor van de gemeente Utrecht. Hier kregen we van Tjerk van Impelen (projectbureau stationsgebied) een uitgebreide presentatie over de waterwegen in het stationsgebied. Er werd specifiek ingezoomd op de gerealiseerde en nog te realiseren plannen om de Catharijnesingel weer helemaal bevaarbaar te maken.

Weerdsingel

Daarna zijn we met zijn allen naar de Weerdsingel gelopen. Hier wachtten een aantal kleine boten en een grote boot van vareninutrecht.nl op ons. Aan boord was ook mevrouw Bouter. Zij was door de KBC uitgenodigd omdat zij een van de aktievoerders was die in de jaren ’60 gestreden hebben tegen de demping van de Singels.

Opening van de Catharijnesingel

Halverwege de eerste vaart op de Catharijnesingel zijn we gestopt voor de openingshandeling van de ‘eerste vaart’. Mevrouw Bouter heeft onder luid applaus van de Kleine Boten Club Utrecht en het publiek langs de kant het lint dat was gespannen over de Catharijnesingel op elegante wijze doorgeknipt.

Mevrouw Bouter knipt het lint door en opent de Catharijnesingel
Mevrouw Bouter knipt het lint door en opent de Catharijnesingel

In de media

We zijn nog een stukje doorgevaren en uitgestapt bij TivioliVredenburg. Hier hebben we met zijn allen afgesloten met een gezellige borrel.

RTV Utrecht filmt de sloep tijdens de Seizoensopening 2016
RTV Utrecht filmt de sloep tijdens de Seizoensopening 2016

Bij de activiteit was RTV Utrecht aanwezig, zij hebben de eerste vaart en het doorknippen van het lint gefilmd. Dit is uitgezonden in het programma U Vandaag op 22 april 2016. Ook was het Stadsblad aanwezig en zij doen waarschijnlijk deze week verslag in het weekblad.

Foto’s en video

Bekijk alle foto’s van de seizoensopening 2016 op de fotopagina. Een videoverslag en de reportage die RTV Utrecht maakte, kun je bekijken in het artikel: Video Seizoensopening 2016: opening Catharijnesingel.