Dit zijn de vaarregels voor Koningsdag 2016 in Utrecht

Net als voorgaande jaren gelden er weer speciale vaarregels tijdens Koningsdag in Utrecht. In dit artikel vind je alle vaarregels voor de grachten en singels.

Eenrichtingsverkeer/afmeerverbod

Op de Oudegracht en de singels is die dag eenrichtingsverkeer voor alle boten. Op de Oudegracht geldt ook een afmeerverbod. De Politie vaart zelf ook met boten rond en handhaaft streng.

Uitzondering

Boten hoger dan 1,90 meter kunnen niet onder de singelbruggen door. Vanaf de Zuiderbrug is er om 13.00 uur en om 16.00 uur een begeleid konvooi dat tegen het ingestelde eenrichtingsverkeer vaart. U mag alleen met het konvooi tegen de vaarrichting meevaren.

Veiligheid

Als je vaart mag het alcoholgehalte in jouw bloed niet hoger zijn dan 0,5 promille. Zorg er ook voor dat de verplichte veiligheidsvoorzieningen voor boten, zoals zwemvestjes, aanwezig zijn. Hier wordt op gecontroleerd.

Sluistijden

Tijdens Koningsdag 2016 zijn de sluistijden van 09.00 tot 20.00 uur. De laatste schutting van de Weerdsluis – vanuit de stad naar de Vecht – is om 20.00 uur. Je moet uiterlijk 30 minuten voor de laatste schutting voor de Weerdsluis liggen. De boten kunnen dan nog mee in de laatste schutting van de Weerdsluis richting de binnenstad.

Plattegrond

Bekijk hieronder de plattegrond van de grachten en singels met de vaarrichting:

Koningsdag Vaarregels 2016 Utrecht
Koningsdag Vaarregels Utrecht 2016

Bron: Gemeente Utrecht, onder voorbehoud van wijzigingen

Geef een antwoord