Kieswijzer voor eigenaren van kleine boten in Utrecht

Op woensdag 19 maart staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Een mooie gelegenheid voor de Kleine Boten Club om de partijprogramma’s door te nemen en op zoek te gaan naar relevante informatie voor eigenaren van kleine boten. 7 van de 17 partijen benoemt in haar partijprogramma echter iets wat betrekking heeft op zaken die eigenaren van kleine boten direct of indirect aangaan. Over het algemeen is het niet meer dan 1 of 2 zinnen die soms ook nog eens heel algemeen zijn. CDA en D66 geven in hun programma expliciet aan dat ze meer aanlegplekken voor kleine boten willen. Maar ook GroenLinks, Stadsbelang Utrecht en Partij voor de Dieren hebben ideeën voor waterrecreanten. Mocht je jouw keuze voor een politieke partij mede laten afhangen van wat de politieke partijen willen doen voor eigenaren van kleine boten, dan kun je onderstaande meewegen in jouw beslissing waar je 19 maart 2014 op gaat stemmen.

 

CDA Het CDA kiest voor meer aanlegplekken voor boten op de gemeentelijke wateren. Voorbeeld: aanlegplekken aan de Oosterkade.
D66
Waterrecreatie is ook een verrijking voor

de stad. D66 wil daarom meer plekken om van het water te genieten; het aantal ligplaatsen voor boten en vaarmogelijkheden kan worden verruimd.

Partij voor de Dieren De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente plezier- en rondvaartboten stimuleert om over te schakelen op elektrische aandrijving.
Stadsbelang Utrecht Stadsbelang Utrecht wil dat de Oude Rijn / Leidsche Rijn kanostoepen en aanlegsteigers krijgt voor roei- en fluisterboten.
Groenlinks GroenLinks wil aandacht voor het drijvend erfgoed door een aantal ligplaatsen in de stad aan te wijzen waar alleen (voormalige) varende schepen mogen liggen, zoals bij Fort aan de Klop en een deel van de Keulsekade.
ChristenUnie
Waterrecreatie is ook een verrijking voor

de stad. D66 wil daarom meer plekken om van het water te genieten; het aantal ligplaatsen voor boten en vaarmogelijkheden kan worden verruimd.

VVD De VVD wil daarnaast dat het water van de Catharijnesingel in zijn geheel wordt doorgetrokken.

 

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en de partijprogramma’s vind je op http://www.duic.nl/gemeenteraadsverkiezingen/.

 

Onderzoeksopzet

Namens de Kleine Boten Club heeft martijn hemminga de 17 partijprogramma’s doorzocht op relevante informatie. Hiervoor is gebruik gemaakt van de volgende zoektermen: ligplaats, ligplek, aanleg, boten, boot, varen en pleziervaart.

Geef een reactie