Met de fluisterboot naar de Vecht en Loosdrecht.

Ook met een boot voorzien van elektrische aandrijving wil je graag wat langere tochten maken. Vanuit Utrecht bv. over de Vecht en naar de Loosdrechtse plassen.
Het is prettig om niet de hele dag in de boot te zitten, maar ook wat te wandelen, tafelen, zonnen, monumenten bekijken, enzovoort. Even bijladen tijdens de lunch kan de actieradius per dag vergroten. (Brasserie Oud-Zuilen, restaurant Geesbergen, restaurant Slangevecht).

Plan een overnachtingsadres in een hotel of bed & breakfast aan het water, voorzien van walstroom op of nabij de steiger. Een stroomkabel over de weg wil je niet.

stroommeter tussen stopcontact en laadkabel

Het verdient aanbeveling om naast de laadkabel een haspel met 25 meter verlengsnoer met CEE- stekker en contrastekker mee aan boord te nemen. En daarnaast een adapter- snoertje met een CCE-contrastekker en gewone 220v randaarde stekker, verkrijgbaar bij bouwmarkt, camping- en bootwinkels.

De Kleine Boten Club Utrecht heeft een inventarisatie gedaan van overnachtingsadressen voor fluisterboten in het gebied Vecht en Loosdrechtse plassen. Dit onderzoek uit 2023 is niet compleet; suggestie voor aanvulling graag per mail aanleveren:
info@kleinebotenclubutrecht.nl.