Muzikale Botenparade 2009

sany0478Op 2 augustus wordt weer de jaarlijkse Muzikale Botenparade gehouden, in het kader van de Culturele Zondagen. Tussen 14.00 en 17.00 uur varen vijf muziekboten door de Oudegracht. Zie ook de website CultureleZondagen.nl.

Evenals vorig jaar is er wel een aantal maatregelen genomen door de Gemeente Utrecht om de Oudegracht bevaarbaar te houden. Er is op de Oudegracht vanaf het Ledig Erf tot en met de Weerdsluis beperkte doorvaart mogelijk. Dit kan mogelijk grote vertraging veroorzaken. Deze beperking geldt op 2 augustus van 14:00-18:00. In verband met de veiligheid van de kleinere waterrecreanten is er in samenwerking met de Havendienst gekozen voor één vaarrichting. Deze start bij het Ledig Erf en loopt richting de Weerdsluis (dus van de zuidelijke stad richting de noordelijke stad). De Oudegracht benaderen vanaf de Weerdsluis is tijdens dit evenement niet mogelijk.

Daarnaast worden alle watergebruikers opgeroepen om met een vergelijkbare snelheid mee te varen met de 5 muzikale boten. Hogere snelheden en veel inhalen levert gevaarlijke situaties op. Het kan druk zijn op de gracht dus toon respect naar elkaar.

Informatie inzake de vaarrichting: Havendienst Utrecht tel.: (030) 286 68 24
Informatie inzake de Muzikale Botenparade: Culturele Zondagen (030) 286 2231

Geef een antwoord