Muzikale Botenparade

Op zondag 3 augustus vindt op de Oudegracht de Muzikale Botenparade plaats. De organisatie laat het volgende weten:

Door de Oudegracht varen 7 grote boten met daarop verschillende muzikale acts. Als kleine booteigenaar kun je natuurlijk meevaren met je favoriete band of gewoon voor de gezelligheid! De stoet van boten door de Oudegracht start bij de Weerdsluis en eindigt bij Het Ledig Erf. De Muzikale Botenparade duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Houd er wel rekening mee dat er beperkte doorvaart mogelijk is die vertraging kan veroorzaken. Deze beperking geldt van 13:00-18:00 uur.

Veiligheid

  • In verband met de veiligheid van de kleinere waterrecreanten is door de havendienst gekozen voor het opleggen van één vaarrichting. Deze start bij de Weerdsluis en loopt richting Ledig Erf (dus van de noordelijke stad richting de zuidelijke stad). De Oudegracht benaderen vanaf het Ledig erf is tijdens dit evenement niet toegestaan.
  • Daarnaast roept men alle watergebruikers op om met een vergelijkbare snelheid mee te varen met de 7 muzikale boten. Hogere snelheden en veel inhalen levert gevaarlijke situaties op. Het kan druk zijn op de gracht, dus toon respect naar elkaar.
  • Voor boten met een hoogte van max 190cm is het mogelijk om de Oudegracht te passeren via de Stadsbuitengracht. Overig vaarverkeer kan Utrecht passeren via het Amsterdam-Rijnkanaal.
  • Vanaf de Noordersluis is de overnachtingsplaats aan de Catharijnesingel bereikbaar. Vanaf de Weerdsluis is de overnachtingplaats aan de Nieuwekade bereikbaar.
  • Aanleggen tussen de Weerdsluis en het Ledig erf is niet toegestaan, hierop zal extra toezicht gehouden worden.

Informatie

  • Informatie inzake de vaarrichting: Havendienst Utrecht tel.: (030) 286 68 24
  • Informatie inzake de Muzikale Botenparade: Culturele Zondagen (030) 286 22 31
  • Kijk voor meer informatie rondom de Muzikale Botenparade op: www.culturelezondagen.nl

Geef een reactie